The Hague ‘Hollands Spoor’ station rigorously painted again

Commissioned by ProRail, Van der Ende has restored the paintwork on the Hollands Spoor station in Den Haag to its original glory. In the process the project, which lasted some eighteen months, was successfully concluded.

Festive commissioning
On Tuesday, Raymond van Barneveld and Chairman of the board of directors of ProRail, Marion Gout-van Sinderen dotted the i’s and crossed the t’s. To celebrate the moment, passengers were served coffee, tea and muffins.

750 brushes
After eighteen months, 10,320 litres of environmentally friendly paint, 750 brushes, 800 metres of abrasive paper, 1,200 metres of masking tape, 60 kilos of filler and a total of 31,000 man-hours, over 40,000 m² of wood and steel have been painted. The work is done. The fresh coat of paint accentuates the monumental appearance and architectural features; the station has been restored to its former glory.

It’s been a great project and we are proud to have had the opportunity to work on this nationally listed building.

News index